Bericht

De na-oorlogse jaren  
Ciro Perrino is januari 1950 in Sanremo in Italie geboren vijf jaar na beëindiging van de tweede wereldoorlog. Sanremo ligt aan de Ligurische kust in Noord-Italie die bekend staat als de Italiaanse Riviera. In Ligurië waren nog duidelijk tekenen te zien van de oorlog ondanks het feit dat hier niet uitgebreid was gebombardeerd. Iedereen wilde die periode van verlies, pijn en verdriet afsluiten en een nieuw begin maken.

Eerste kennismaking met muziek
Zijn vader was bank-bediende, zijn moeder huisvrouw en zijn grootouders van moeders kant woonden bij hen in.
Hij heeft zijn jeugd als prettig ervaren. Op zijn derde jaar zat hij al aan de radio gekluisterd en zong hij de toenmalige hits van de radio uit volle borst mee.
Toen hij vier jaar oud was, kreeg hij een drumstel. In eerste instantie was hij hier niet in geïnteresseerd. Een paar jaar later zou hij pas gaan drummen.
Hij kreeg de muziek met de paplepel ingegoten.
Zijn grootvader van moederskant was een musicus op jonge leeftijd en bespeelde acht blaas instrumenten.
Deze grootvader kwam uit een hele grote familie waar iedereen verschillende instrumenten bespeelde. Zijn grootvader kende alle opera’s van Giuseppe Verdi en Giacomo Puccini uit zijn hoofd. Hij zong ze vaak voor de jonge Ciro.
Ciro luisterde naar verschillende soorten muziek zoals folk-muziek, klassieke muziek, opera’s en big bands. Zijn grootvader van vaders kant speelde in zo’n band bass drum.

januari 30, 2017
ciroperrin
Geen onderdeel van een categorie