Solo 1980-1990

Solo 1980-1990

SOLARE
In 1980 brengt Ciro Perrino zijn eerste solo-album SOLARE uit. Het wordt goed ontvangen door critici en luisteraars. Het label Ciao Records, waar Solare wordt uitgebracht moet zijn wordt opgeheven. Het kan niet goed mee met de muzikale stromingen.
Veel gestelde vragen
    Lees meer...

        Een nieuw project wordt afgebroken

        Na het uitbrengen van Solare heeft Ciro nog een album gemaakt waarop hij alle instrumenten zelf bespeelt inclusief akoestische drums en allerlei keyboards en synthesizers. Hierbij zingt hij ook voor de eerste keer na zijn ervaringen bij IL SISTEMA en CELESTE. Het project wordt afgebroken vanwege productie problemen waardoor het niet gefinancierd wordt.


        Studio aanpassingen en muziek uitgeverij

        Omdat hij niets kan uitbrengen gaat Ciro de studio aanpassen aan de laatste maatstaven. Hij richt een uitgeverij op om muziek uit te kunnen brengen als aanvulling op zijn opname studio. Hij begint te werken met musici van allerlei genres van rock tot alledaags. Intussen schrijft hij muziek voor radio en televisie. Dit gaat een aantal jaren door.


        Nieuwe inspiratie om te componeren…

        In 1988 voelt hij zich dermate geïnspireerd dat hij weer muziek begint te componeren.

        Met behulp van nieuwe computers en digitale sequenzers schrijft hij het eerste nummer van zijn volgende project dat nog geen naam heeft. Een Spaanse vriendin suggereert om dit eerste nummer “Tibet “te noemen.


        Componeren leidt tot … FAR EAST

        In November 1990 wordt het project voltooid, de CD FAR EAST uit. Het eerste nummer dat hij heeft gecomponeerd, komt uiteindelijk als Tibet op de CD terecht.



Share by: