Solo 1991-2000

Solo 1991-2000

Componeren, componeren en componeren
De jaren tussen 1991 en 2000 heeft Ciro Perrino zich volledig toegelegd op het componeren van muziek. In deze tijd heeft hij de muziek gemaakt van FAR EAST, THE INNER GARDEN, MOON IN THE WATER en DE RERUM NATURA. Het volbrengen van deze projecten brengt zoveel werk met zich mee dat er weinig tijd overblijft voor andere zaken.
Veel gestelde vragen
    Lees meer...

        Minder elektronica, meer instrumenten

        Tegelijkertijd heeft hij zich beziggehouden met het bepalen van de richting die hij op wil met zijn muziek. Hij gaat steeds minder gebruik maken van digitale opnames met keyboards, samplers, synthesizers, ritme-machines en computers.

        Aan het einde van de jaren negentig concentreert hij zich steeds meer op zijn uiteindelijke doel: het schrijven van muziek voor orkest, kleine ensembles en voor de piano. Hierbij wil hij gebruik maken van instrumenten met  musici uit de klassieke school om tot een mengeling van muziek uit verschillende delen van onze wereld te komen.


        L’ISOLA

        In 1998 speelt hij piano met een orkest bestaande uit twintig klassieke musici aan het meer van  Orta in Noord Italië in de prachtige omgeving van de Heilige Berg die gewijd is aan het leven van de Heilige Franciscus.


        Dirigeren en piano spelen

        Hij besluit om zijn composities te dirigeren en nog uitsluitend piano te spelen. Alleen het idee, hoe dit vorm te geven, ontbreekt nog. Dit idee ontstaat bij een bezoek aan het eiland San Giulio, dat je ziet liggen vanaf de Heilig Berg aan de oever van het Lago d’Orta in Noord Italië. Daar ontdekt hij rond het klooster  borden met opschriften. Deze opschriften worden de titels van de liedjes op zijn werk genaamd L’ISOLA. Hierover later meer.

Share by: