Jeugdjaren

De na-oorlogse jaren
Ciro Perrino is januari 1950 in Sanremo in Italie geboren vijf jaar na beëindiging van de tweede wereldoorlog. Sanremo ligt aan de Ligurische kust in Noord-Italie die bekend staat als de Italiaanse Riviera. In Ligurië waren nog duidelijk tekenen te zien van de oorlog ondanks het feit dat hier niet uitgebreid was gebombardeerd. Iedereen wilde die periode van verlies, pijn en verdriet afsluiten en een nieuw begin maken.

Eerste kennismaking met muziek
Zijn vader was bank-bediende, zijn moeder huisvrouw en zijn grootouders van moeders kant woonden bij hen in.
Hij heeft zijn jeugd als prettig ervaren. Op zijn derde jaar zat hij al aan de radio gekluisterd en zong hij de toenmalige hits van de radio uit volle borst mee.
Toen hij vier jaar oud was, kreeg hij een drumstel. In eerste instantie was hij hier niet in geïnteresseerd. Een paar jaar later zou hij pas gaan drummen.
Hij kreeg de muziek met de paplepel ingegoten.
Zijn grootvader van moederskant was een musicus op jonge leeftijd en bespeelde acht blaas instrumenten.
Deze grootvader kwam uit een hele grote familie waar iedereen verschillende instrumenten bespeelde. Zijn grootvader kende alle opera’s van Giuseppe Verdi en Giacomo Puccini uit zijn hoofd. Hij zong ze vaak voor de jonge Ciro.
Ciro luisterde naar verschillende soorten muziek zoals folk-muziek, klassieke muziek, opera’s en big bands. Zijn grootvader van vaders kant speelde in zo’n band bass drum.


Zelf muziek spelen
Al vroeg in zijn leven heeft hij de helende kracht van muziek ervaren, toen zijn tandarts hem naar Beethoven liet luisteren terwijl hij behandeld werd.
Met zijn ouders keek hij naar musicals en films waarbij hij was gefascineerd door een film over Glenn Miller’s leven met James Stewart in de hoofdrol.
Die  muziek veroverde zijn hart.
Op school had hij een goede muzieklerares die hem vertelde dat hij de beste muziek-leerling van de school was.
In die tijd had hij prive muzieklessen.
Het begon met drummen en toen kwam daar de piano bij. Hij specialiseerde zich in fluit en hobo.
Maar op een gegeven moment pakte hij zijn lessen op de piano weer op tezamen met lessen in het dirigeren.

Kennismaking met popmuziek
Hij herinnert zich nog de eerste single die hij kocht, een single van de Byrds: Mr.Tambourine Man.
Hij beluisterde vrijwel alle jaren zestig muziek en kocht een hele collectie langspeelplaten bij elkaar van 1964 tot in de zeventiger jaren met onder anderen veel groepen uit de Britse rock zoals Beatles, Rolling Stones, Who, Kinks en Small Faces. Later volgde veel muziek uit de U.S.A.
Het album Aftermath van de  Engelse Rolling Stones en met name het nummer Think riepen bij hem  sterke verlangens op om zijn leven aan de muziek te wijden en professioneel muzikant te worden.


De jonge generatie
De zestiger jaren  waren de jaren van een nieuwe generatie met idealen en ambities. Ze stonden te trappelen om hun idealen en ideeen tot uitvoering te brengen, dus ook in de muziek.
Zijn generatie had de kans veel nieuwe muziek dingen live mee te maken en te ontdekken, zoals de Beatles, Rolling Stones, Doors, Procol Harum, Cream en veel progressieve rockbands.
De hele wereld sprak dezelfde muzikale taal, dat was verbazingwekkend.

De eerste bands
De eerste bands waarin hij speelde, brachten voornamelijk een repertoire van  Engelse en soms Amerikaanse covers.
Toen hij zeventien jaar oud was speelde hij in een groep genaamd The Love die eigenlijk tot 1969 zo’n beetje dezelfde samenstelling had.
Ze speelden veel in dancings en nachtclubs, bij carnavals en feesten, minstens drie tot vier keer per week, meestal tijdens het weekend.

De regio als inspiratie
Sanremo was in die tijd een stadje van 50.000 inwoners en had een rijke muzikale traditie met onder andere het Italiaanse Songfestival (Festival della Canzone Italiana). Deze muzikale traditie had een grote aantrekkingskracht op allerlei muzikanten en bands die daar ontstonden.
Op een gegeven moment telde de stad honderden bands die in de hele Liguriaanse regio optraden.
The Love had een trouwe aanhang van een paar honderd fans. Ze speelden easy-listening muziek. Het repertoire bestond onder anderen uit liedjes van de BeeGees, 1910 Fruitgum Company, Ohio Express, Cream, Jimi Hendrix, Tommy James & The Shondells, Aphrodite’s Child.

De volgende stap
In de zomer van 1969 speelden Ciro en Floriano Roggero samen met zanger/gitarist Luigi Burgio in een band die Easy Rider heette. Dit was de opmaat voor de volgende stap in zijn leven.