Ciro’s Muzikale Visie

CIRO’S MUZIKALE VISIE is een nieuwe en zuivere manier om de ondeelbare verbinding tussen muziek en innerlijke beelden bij de composities van Ciro Perrino aan te bieden en te delen.
Van de ongerepte aard van de muziekthema’s zoals ontspanning en de innerlijke reis door middel van meditatieve muziek tot aan de muzikale verbinding van louter de piano met sfeermuziek, leidt Perrino ons naar een grotere bewustwording bij het beluisteren van zijn instrumentale muziek, die vaak omschreven wordt als NIEUWE KLASSIEKE MUZIEK.
Beluister deze muziek om welzijn en harmonie in je leven te ervaren.

MUZIKALE VISIE
Wanneer je naar muziek luistert, vind je altijd ruimte voor introspectie, ontspanning en het vrijmaken van gedachten en zorgen in je hoofd, die daar vaak huizen en spanningen veroorzaken.
In veel culturen heeft muziek een plaats gekregen na het ontstaan van het heelal, de melkwegstelsels en de planeten. Je kunt je dan gemakkelijk voorstellen hoe “geluiden” het vermogen bezitten om niet alleen een frequentie te hebben, maar ook drager te zijn van gevoelige trillingen met vitale en positieve energie.
Muziek bezit ook de kracht om bestaande beelden zoals in films op te roepen of om andere uitingen van kunst zoals dans te begeleiden.
Dit geheel vormt een korte inleiding om u bekend te maken met het werk van Perrino en zijn MUZIKALE VISIE.

Deze muzikale visie is ontstaan uit mijn ervaring als een luisterend musicus, uitvoerder en componist. De muzikale ervaring leert dat muziek in staat is om diepe gevoelens in ons wakker te maken. Deze gevoelens kunnen spontaan ervaren worden. Dit is een gevoel dat we in het alledaagse leven niet zomaar ervaren. Mijn muziek heeft het vermogen om bij de luisteraar een gevoel van welbevinden op te roepen dat voortkomt uit mijn innerlijk dat ik de “Stem Van Het Hart” noem.

Muziek is een goed hulpmiddel om ons te helpen ons “innerlijk”, onze innerlijke wortels, ons “thuis” te vinden. Ik zie mijn muziek als een brug voor hen die verbinding zoeken met de oorsprong van het Leven. Welbevinden en rust brengen is mijn manier om anderen te helpen en samen een betere wereld te creëren.

Een aanschouwelijke reis om te maken…

Om het luisteren een aanstekelijke stimulans te geven heb ik enkele hints voor elk navolgend album. De bedoeling hiervan is u zo te begeleiden op de aanschouwelijke reis die CIRO’S MUZIKALE VISIE biedt.
Natuurlijk is het geheel aan u uw verbeeldingskracht op elke mogelijke wijze te gebruiken!

BACK HOME
Na een lange introspectieve reis en een verandering in mijn persoonlijk leven blijft de muziek van uitsluitend piano het gereedschap voor de verbinding van het hart met de buitenwereld en met de andere mensen. Een album dat het welzijn bevordert op een manier die de bezoekers van mijn thuisconcerten de uitroep ontlokt “Ja…dat is het!”

PICCOLE ALI NEL VENTO
Een album dat gewijd is aan de weldadige uitwerking die het beluisteren van pianomuziek op ons heeft. Zeer intieme sferen leiden de luisteraars naar wezenlijke pastelkleurige landschappen. Schaduw en hartslag, verwachting en herleving. De herinnering aan de jeugd en de spelletjes van gelukkige kinderen. Een meesterwerk om te ontdekken en er met hart en ziel van te genieten.

L’ISOLA klein ensemble versie
De versie die wat ritmischer en wat dichter bij de luisteraar ligt, verrijkt met hemelse stemmen van vrouwelijke engelen die dit album een aardse spiritualiteit meegeven. Hemel en aarde raken elkaar. Muziek voor films, theater of dans shows.

L’ISOLA orkest versie
De orkestrale en instrumentale versie leidt ons meer naar het echte pad dat om het oude Benedictijnse klooster loopt op het eiland San Giulio in het meer van Orta in Noord-Italië.
De puntdichten, geschreven op de uithangborden langs het pad openen zich als een waaier. Het zijn momenten van overpeinzing op zoek naar je eigen spiritualiteit.

DE RERUM NATURA
De aard der dingen uitgedrukt in NEO KLASSIEKE MUZIEK. Een werk dat de luisteraar meteen bij de hand neemt naar diepe muzikale drijfveren en dat het vermogen heeft je ogen te openen voor een teder en weemoedig muzieklandschap. Een wandeling in het bos in de herfst, terwijl je luistert naar het geluid van de vallende bladeren. Een sprankelende waterval, de wind die de zee teistert…

MOON IN THE WATER
NEW AGE MUZIEK kloppend en zinderend. Muziek waarbij zich al luisterend energieke en dynamische landschappen vormen. De maan is niet langer een weerspiegeling in de bron maar het licht in de duisternis.

THE INNER GARDEN
De tuin in ons innerlijk is vol onontgonnen hoeken en gaten van een zeldzame schoonheid. De reis en de reiziger. De wereld die zich voor je ogen ontvouwt en je de kennis van rust en vreugde brengt.
Muziek voor video, film en landschappen.

FAR EAST
Het Verre Oosten en zijn wonderen, rijkdommen en oude wijsheden. Ver reizen om jezelf te verliezen en weer tot jezelf te komen. Aan het slot van de reis opgeknapt en met nieuwe energie terug naar huis. Een album voor actieve meditatie en yoga, erg geschikt om de geest fris en alert te houden en het lichaam ontspannen en lichtvoetig.

SOLARE
Oorspronkelijke elektronische muziek. Een van de meesterwerken uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. De reis bij uitstek in de Kosmos en in ons zonnestelsel om de planeten op te zoeken en te ervaren. Daarna keren we weer terug naar ons vertrouwde thuis: de Aarde waar de reis begon.

HEART SOOTHING
Een verzameling van liedjes die bestemd zijn voor het beluisteren met de blik naar binnen gericht voor momenten van rust en zachte beweging. Zoals een zuchtje wind, een briesje, de kabbelende golven van de zee. Geschikt om weer energie voor het hart vrij te maken.
ONTSPANNENDE en AMBIENT muziek.

INNER INSPIRATION
Een verzameling van liedjes, geschikt om een ontspannen atmosfeer voor meditatie en ontspanning te scheppen en zo de energie in goede banen te leiden. Muziek voor REIKI en ONTSPANNING.

ENERGETIC
Een verzameling van liedjes geschikt om energie op te laden en vervolgens geestelijk en lichamelijk weer in balans te komen. Het bevordert de lichaamsbeweging en het geestelijk welzijn door het innerlijke juiste ritme te vinden. Dit is muziek voor hen die YOGA beoefenen.

MY HOME CONCERT
Ik besloot om mijn huis open te stellen en de mensen te verwelkomen om naar mijn muziek te luisteren in een hele speciale en vertrouwde sfeer, mijn huiskamer. Tijdens deze concerten kunnen we ervaren hoe muziek werkelijk in verbinding staat met onze diepste gevoelens en hoe muziek in verbinding staat met het goddelijke wezen, dat voortdurend met ons in gesprek is.

Ciro Perrino