Oprichting Mellow-label

Samenwerking met Mauro Moroni
In de jaren 1990 tot 2000 hield Ciro Perrino zich niet uitsluitend bezig met het componeren van muziek. Hij werkte nauw samen met Mauro Moroni. Deze Mauro Moroni was bezig met het opzetten van een muzieklabel. Dit was Progressive Rock Mellow Records. Kortweg Mellow label genaamd.

Verzameling oude tapes van CELESTE
Rond de tijd dat Polygram FAR EAST uitbracht in 1990 benaderde Moroni Perrino met de vraag of hij nog niet uitgebrachte tapes van de groep CELESTE had. Dit was de groep waarvan Ciro Perrino deel had uitgemaakt.
Moroni wilde een langspeelplaat uitbrengen in een beperkte oplage voor de vele fans, die er nog steeds waren van de band. Perrino verzamelde alles dat hij nog had en gaf dit aan Moroni. Er werden demo banden gemaakt in de studio van Perrino om opgenomen te worden voor CELESTE 2, dat er uiteindelijk nooit kwam. Wel heeft Moroni nog een mooie vinylplaat in lichte blauwe kleuren gemaakt in beperkte oplage, die snel uitverkocht was.

Verzameling oude tapes van IL SISTEMA
Na deze eerste stap vroeg Moroni of Perrino nog oude tapes had van een andere band genaamd IL SISTEMA. Deze band ging vooraf aan CELESTE.
Van deze band had Perrino vele uren opnames gemaakt tijdens het repeteren, maar geen echte demo-tapes.  Na honderden uren oude tapes beluisterd te hebben gaf hij aan Moroni het materiaal om er een dubbelelpee van te maken en een CD met verschillende liedjes.
Er werden een kleine duizend kopieën  van gemaakt die binnen enkele weken uitverkocht waren.

Oude tape MUSEO ROSENBACH
Toen vroeg Moroni of Perrino een oude tape kon vinden van een band waarvan hij alle leden kende. Dit was een live opname van een uniek concert dat gegeven werd door MUSEO ROSENBACH in 1973. Hij ging zoeken en vond thuis de enige bestaande cassette van de voormalige keyboard speler van de band.
Perrino herinnerde zich dat Moroni enkele van zijn contacten in Japan sprak en plotseling waren er duizenden kopieën uitgebracht op een CD. Deze CD was in een mum van tijd uitverkocht.

Oprichting Mellow-label
Na deze ervaringen vroeg Moroni Perrino om intensiever samen te werken en te participeren in een op te richten label. Het geld dat de bovengenoemde CD had opgebracht werd geïnvesteerd in het Mellow label.

Perrino en zijn muzikale contacten
Perrino zou de contacten met alle musici verzorgen die hij de zeventiger jaren had leren kennen tijdens concerten en festivals. Hij had met veel musici contact gehouden en het was niet moeilijk voor hem om te vragen of ze nog tapes hadden met ongepubliceerd materiaal.

Op zoek naar licenties
Hij ging toen alle secretariaten van de grote platen maatschappijen en ook de kleine labels af om te vragen of ze de album licenties konden krijgen van vergeten bands die optraden gedurende de zestiger en zeventiger jaren.