1980-1990

SOLARE
In 1980 heeft Perrino zijn eerste solo-album SOLARE uitgebracht. Het kreeg een goed onthaal bij critici en luisteraars. Het label Ciao Records waar Solare werd uitgebracht moest zijn aktiviteiten staken. Het kon niet goed mee met steeds nieuwe muzikale richtingen.

Nieuw project niet van de grond
Na het uitbrengen van Solare heeft Perrino nog een album gemaakt waarop hij alle instrumenten zelf bespeelde inclusief akoestische drums en allerlei keyboards en synthesizers. Hierbij zong hij ook voor de eerste keer na zijn ervaringen bij IL SISTEMA en CELESTE. Hij kreeg het project niet van de grond vanwege produktie-problemen waardoor het ook niet gefinancierd werd.

Studio aanpassingen en muziek uitgeverij
Omdat hij niets kon uitbrengen ging Perrino weer de studio in om deze naar de laatste standaard uit te rusten. Hij richtte  een uitgeverij om muziek uit te kunnen brengen als aanvulling op zijn opname studio. Hij begon te werken met musici van allerlei genres van rock tot alledaags. Intussen schreef hij muziek voor radio en televisie. Dit heeft een aantal jaren geduurd.

Nieuwe inspiratie om te componeren…
In 1988 voelde hij zich dermate geïnspireerd dat hij weer muziek begon te componeren.
Met behulp van nieuwe computers en digitale sequenzers schreef hij het eerste nummer van zijn volgende project dat nog geen naam had. Een Spaanse vriendin suggereerde om dit eerste nummer “Tibet “te noemen.

Componeren leidt tot … FAR EAST
In November 1990 bracht hij nadat het project tot een einde was gekomen, de CD FAR EAST uit. Het eerste nummer dat hij had gecomponeerd is uiteindelijk ook als Tibet op de CD terecht gekomen.