1991-2000

Componeren, componeren en componeren
De jaren tussen 1990 en 2000 heeft Ciro Perrino zich volledig toegelegd op het componeren van muziek. In deze tijd heeft hij de muziek gemaakt van FAR EAST, THE INNER GARDEN, MOON IN THE WATER en DE RERUM NATURA. Het volbrengen van deze projecten  bracht zoveel werk met zich mee dat er weinig tijd overbleef voor andere zaken.

Minder elektronica, meer echte instrumenten
Tegelijkertijd heeft hij zich beziggehouden met het bepalen van de richting die hij op wilde met zijn muziek. Formeel gezien komt het op het volgende neer. Hij ging steeds minder gebruik maken van digitale opnames met keyboards, samplers, synthesizers, ritme-machines en computers.
Aan het einde van de jaren negentig heeft hij zich steeds meer geconcentreerd op zijn uiteindelijke doel: het schrijven van muziek voor orkest, kleine ensembles en voor de piano alleen. Hierbij wilde hij gebruik maken van echte instrumenten met  musici uit de klassieke school om tot een mengeling van muziek uit verschillende delen van onze Planeet te komen.

L’ISOLA
In 1998 speelde hij piano met een orkest bestaande uit twintig klassieke musici aan het meer van  Orta, in de prachtige omgeving van de Heilige Berg die gewijd is aan het leven van de Heilige Franciscus.

Dirigeren en piano spelen
Op dat moment besloot hij om zijn composities te dirigeren en nog uitsluitend piano te spelen. Alleen het idee, hoe dit vorm te geven, ontbrak nog. Dit idee ontstond bij een bezoek aan het eiland San Giulio, dat je zag liggen vanaf de Heilig Berg aan de oever van het Lago d’Orta. Daar ontdekte hij rond het klooster  borden met opschriften. Deze opschriften werden de titels van de liedjes op zijn werk genaamd L’ISOLA. Hierover later meer.