LA COMPAGNIA DIGITALE

Nieuwe muzikale paden met oude en nieuwe vrienden
Dit project is ontstaan uit Perrino’s wens om nieuwe muzikale paden te bewandelen. Wederom zocht hij hiervoor oude en nieuwe vrienden bij elkaar om samen te werken. De kern werd gevormd uit het ST. TROPEZ project met dit verschil dat de zangeres nu ook een enigszins aangepaste Fender Rhodes 73 elektrische piano bespeelde. De twee nieuwelingen waren dit keer Marco Tudini en Roberto Rossi. Tudini was een van de oud-leden van CELESTE,waar hij fluit, saxofoon en percussie speelde en zong in Robert Wyatt’s Matching Mole’s stijl.
Nodissea een nummer van Prince of One Day (een van de CD’s van CELESTE, The Complete Recordings) is hier een mooi voorbeeld van. In dit nummer geeft hij heel mooi stem aan de track voordat hij aan het improviseren slaat met de saxofoon en de fluit. In dit project speelt hij drums, het instrument dat hij al sinds zijn jeugd bespeelt.
Roberto ‘Roby’ Rossi was de bassist, het tweede element van de ritme sectie van de band. Zowel Tudini als Rossi hadden in het verleden samengespeeld met Stefano Minutolo  in een klassiek drum/bas/gitaar rock trio.

Opnamen van live-optredens
Perrino had ook met Tudini en Rossi en wat andere musici in augustus 1979 meegespeeld bij een opname tijdens een live-optreden. Dit evenement werd georganiseerd door Mariano Schiavolini, die na zijn CELESTE-periode een label genaamd ‘Dischi Noi’ had opgericht. Het evenement vond plaats in een oud stadje vlakbij Ventimiglia.
In de periode van 1979 zijn er opnames gemaakt en uitgaves geweest van enkele live-optredens.
In 1992 is dit op het Mellow label opnieuw uitgebracht.

Perrino gaat verder met solocarrière
Dit project is hierna niet meer voortgezet. Perrino werd intussen helemaal opgeslokt door de inspanningen voor zijn solocarrière.

Ciro Perrino
MUSICUS, COMPONIST
  • nl
  • en