ST. TROPEZ

Een nieuw project met nieuwe en oude leden
In 1978 startte Ciro Perrino het ST. TROPEZ project.
Perrino wilde eerst een solide ritmesectie vormen met basgitaar en drums. Hiervoor zocht hij Giorgio Battaglia en Francesco Bat Dimasi die in het verleden ook in de band CELESTE hadden gespeeld. De twee andere leden van SNC werden ook opgenomen in ST. TROPEZ. Nieuwe leden waren de bassist Silvano Cecchini, een oude vriend van Perrino, en de jonge maar zeer bekwame drummer Mimmo De Leo.
Cecchini speelde Fender basgitaar met een Fender Bassman 100 versterker.
De Leo speelde Premier Outfit 303 med.1969 drumstel met dubbele toms, Zildjian Heavy Ride&Medium Ride cymbalsen Hollywood Splash Zildjian 38 Medium hi-hats.
Een andere zeer jonge drummer uit Sanremo werd gevraagd om mee te werken aan het nieuwe repertoire in de opname studio. Dit was de 15-jarige Enzo Cioffi, de eerste die werkelijk meedeed aan de opnames voor ST. TROPEZ, gekoppeld aan de elektrische gitarist Stefano Minutolo. Deze laatste zou later meespelen op de track Terra van Perrino’s eerste solo album SOLARE met een geimproviseerde gitaarsolo aan het einde van de track. Bij die gelegenheid namen Enzo en Stefano de eerste echte compositie op, die geschreven was door Perrino. Ondanks het feit dat er maar enkele jaren verstreken waren, stond deze muziek ver af van de sferen en klanken die typerend waren voor IL SISTEMA en CELESTE.

Repeteren en opname
Eind 1977 en het daaropvolgende jaar werden besteed aan repeteren en opnemen. Ze hadden het gevoel elke keer dichter bij de definitieve versies van de composities te komen. Toen alles opgenomen was, begon Perrino enkele platenmaatschappijen te benaderen. Hij slaagde erin een afspraak te maken met het toenmalige Phonogram en met Cramps van Gianni Sassi. Er bestond enige interesse. Dit bleek niet genoeg te zijn voor het uitbrengen van een album. Deze contacten bleken enige tijd later nuttig te zijn. Perrino ontmoette Giorgio Pertici, de manager van Phonogram, die toen Ciao Records oprichtte en hem een contract aanbood voor zijn eerste solo album.

Onvoldoende belangstelling voor ST. TROPEZ
Zo liep het project ST. TROPEZ stuk op gebrek aan belangstelling om een album uit te brengen.
Van de opnames is later nog wel een CD uitgebracht van de zelf gemaakte opnames met de naam Icarus. Hierop staan 10 nummers waarvan 4 met zang, te weten Segnale Limpido, Il Laghetto del Cigno, Icarus en Re del Deserto.
Deze CD is een onderdeel van CELESTE, The Complete Recordings. Dit is een uitgave geweest met  werk van IL SISTEMA, CELESTE en ST. TROPEZ.

Ciro Perrino
MUSICUS, COMPONIST
  • nl
  • en