PICCOLE ALI NEL VENTO
PICCOLE ALI NEL VENTO
BACK HOME
BACK HOME
MY HOME CONCERT
MY HOME CONCERT

 

 

 

 

 

MY HOME CONCERT

Tijdens de concerten die Ciro Perrino thuis geeft, my home concerts, heerst er altijd een intieme sfeer. Het helpt bij het concentreren om met enkele mensen in dezelfde ruimte te zijn, mensen die soms van niets wisten, en op deze manier ontvankelijk te maken. Je kan door de stilte de sfeer bijna aanraken. De sfeer tijdens het concert is magisch. Daarom hebben de thuisconcerten dan ook een heel ander karakter dan de concerten voor grotere groepen mensen.
Iedereen is stil. Niemand beweegt.
Ciro speelt alle composities die hij voor die dag gekozen heeft en is deelgenoot van dezelfde gevoelens als degenen die het concert beluisteren.
Als het concert ten einde is, breekt er bijna altijd een moment van lange stilte aan. Soms applaudisseert er iemand, soms niet. Het gejuich na een concert is niet belangrijk. Ciro geeft er de voorkeur aan dat niemand juicht. Dat betekent dat iedereen in dezelfde stemming is, die ze zelf creëerden en dat niemand afgeleid is.
Na het concert begint het delen met elkaar. Mensen glimlachen en kijken naar elkaar. Het lijkt of iedereen is thuis gekomen van een reis. Een innerlijke reis.
Niet voor niets wenst hij iedereen aan het begin van het concert een ‘bon voyage’.
Na het concert wil iemand op uitnodiging van Ciro, zijn ervaringen delen met anderen. Er zijn mensen die huilen en die op het punt staan om dit te doen. Anderen hebben moeite om uitdrukking te geven aan hun gevoelens, maar er is altijd iemand om te helpen. Ciro doet zijn best om iedereen iets te laten zeggen, maar alleen als mensen dat zo voelen en dat willen delen. Soms eindigt het met lichtere onderwerpen, met grapjes en met gelach. Alles helpt om gevoelens te uiten. Het belangrijkst is een ieder te respecteren.
Muziek speelt een belangrijke rol om beter te worden in de meest ruime zin van het woord. Tijdens de concerten gebeuren dit soort dingen. Mensen voelen zich beter, leven op, voelen zich vitaal worden.
Tenslotte besluiten de mensen als de emotionele spanningen zijn weggevloeid, om naar huis te gaan.
Sommigen komen terug om dezelfde ervaring weer mee te maken. Anderen nemen ervaringen mee naar huis dat hun leven verrijkt heeft.
Muziek geeft mensen de mogelijkheid om zo diep te gaan als ze zelf willen. Iedereen doet dit op zijn eigen manier.

 

https://www.ciroperrino.nl/wp-content/uploads/2016/09/My-Home-Concert-Front.jpg
https://www.ciroperrino.nl/wp-content/uploads/2016/09/My-Home-Concert-Back.jpg