Solo-instrumentaal

SOLARE EARLY TAPES
SOLARE EARLY TAPES
SOLARE
SOLARE
FAR EAST
FAR EAST
THE INNER GARDEN
THE INNER GARDEN
MOON IN THE WATER
MOON IN THE WATER
DE RERUM NATURA
DE RERUM NATURA
L’ISOLA
L’ISOLA
L’ISOLA KLEIN ENSEMBLE
L’ISOLA KLEIN ENSEMBLE
INNER INSPIRATION
INNER INSPIRATION
SOOTHING HEART
SOOTHING HEART
ENERGETIC
ENERGETIC

 

 

 

 

 

SOLARE

Dit album markeert het begin van de solocarrière van Ciro Perrino na alle experimenten in de jaren ervoor.
Sinds zijn jeugd is Perrino al geïntrigeerd door het zonnestelsel.
Als kind maakte hij door een prentenboek in de boekenkast bij zijn ouders op vroege leeftijd kennis met platen van het zonnestelsel met de verschillende planeten. Deze platen van het zonnestelsel beangstigden en intrigeerden hem tegelijkertijd vanwege de eindeloze afstanden en de omvang van het systeem, die nauwelijks te bevatten waren.
Op latere leeftijd kreeg de belangstelling voor de kosmos weer nieuwe impulsen. Hij keek toen op 42-jarige leeftijd door de telescoop van een vriendin en zag Saturnus met zijn ringen langs komen. Het riep net als in zijn jeugd een gevoel op van verlorenheid in het heelal.
SOLARE beschrijft de reis binnen het zonnestelsel met bezoeken aan iedere ons bekende planeet. In de eerste weken van de winter van 1978 schreef hij de contouren van het lied, dat later Uranus zou worden. Een kleine anderhalf jaar schrijven, herschrijven, opnemen en daarna ….. zijn eerste contract als solist.
Perrino nam het album op in de herfst en winter van 1979 in de RCA studio’s in Rome. Het album werd uitgebracht in November 1980.
De opname van zijn eerste soloalbum is een moeilijk proces geweest. Er waren toen nog geen computers om muziek te maken. Hij moest spoor voor spoor opnemen, de tijd synchroon laten lopen en geen fouten maken. De opnames waren analoog. Dat betekende dat hij bij fouten opnieuw moest beginnen.
Zijn wens was om de sfeer van de ruimte weer te geven die hij sinds zijn jeugd in zijn hoofd had. In zijn hoofd bekeek hij de planeten van boven zonder er ooit te kunnen komen.
Hij heeft de volgende instrumenten gebruikt: ARP 2600, ARP Sequenzer, ARP Omni-2, Eminent Strings Ensemble, EMS AKS, Yamaha CS-80, Mellotron 400, Moog Synthesizers, Steinway Grand Piano, EKO Rythmcomputer, drums.

 

https://www.ciroperrino.nl/wp-content/uploads/2016/09/solare-front.jpg
https://www.ciroperrino.nl/wp-content/uploads/2016/09/solare-2.jpg
https://www.ciroperrino.nl/wp-content/uploads/2016/09/solare-3.jpg
https://www.ciroperrino.nl/wp-content/uploads/2016/09/solare-back.jpg