Het verhaal achter het muziekstuk van augustus: ON MY PATH

In aanloop naar de pianoconcerten in de komende septembermaand is dit een maandelijkse rubriek waar we het verhaal, de achtergrond en de betekenis van de pianostukken van Ciro Perrino belichten. Het gaat om de pianostukken die mogelijkerwijs aanstaande september op de concerten gespeeld gaan worden.
Allereerst vertelt Ciro iets over het ontstaan van het stuk en de bedoeling die hij er mee heeft. Vervolgens wordt Ciro geïnterviewd door mij (de webbeheerder: zie contact) naar aanleiding van het verhaal dat hij heeft verteld.
Tenslotte kunt u via youtube het besproken stuk beluisteren.
De maand AUGUSTUS bespreken we het nummer ON MY PATH van het album BACK HOME.

Ciro’s verhaal
ON MY PATH vertegenwoordigt voor mij de ware metafoor van mijn leven.
Het beeld dat mij hierbij voor ogen staat is een pad in het bos.
Dit pad markeert het begin van een reis waarbij alleen de reis zelf telt en niet het doel van de reis.
Ik ga vaak naar het bos in de bergen bij ons in de omgeving.
Daar bevindt zich de plaats, die ik eens in de zoveel tijd bezoek en waar mijn hart zich op zijn plek voelt. Daar breng ik mijn ritueel in praktijk waarin ik het bos dank zeg voor de open manier waarop het mij ontvangt. Ik vraag de bomen en de dieren die daar leven mij toestemming te geven om het pad te betreden. Het pad, in de herfst en de winter bedekt met bladeren, is net zo doordrongen van geuren als in het voorjaar en de zomer met zijn pracht en helderheid.
Nadat ik de goede energie, die van al deze levende organismen afkomstig is, heb waargenomen als een stil antwoord op mijn verzoek, zet ik mijn reis voort op dat pad, dat ik erg goed ken, maar dat toch elke keer weer nieuw en verleidelijk is voor mij.
De rotsen liggen altijd op dezelfde plek, mos echter bedekt in sommige gevallen een deel van het oppervlak. Sommige bomen zijn gegroeid, andere bomen vertonen tekenen van de passerende tijd.
In het geval van deze compositie kan ik zeggen dat de titel ON MY PATH altijd in mijn hart besloten lag. Deze titel lag te wachten op de juiste muziek om te voorschijn te komen.

 

ON MY PATH