Het verhaal achter het muziekstuk van juni: AFTER THE STORM

In aanloop naar de pianoconcerten in de komende septembermaand is dit een maandelijkse rubriek waar we het verhaal, de achtergrond en de betekenis van de pianostukken van Ciro Perrino belichten. Het gaat om de pianostukken die mogelijkerwijs aanstaande september op de concerten gespeeld gaan worden.
Allereerst vertelt Ciro iets over het ontstaan van het stuk en de bedoeling die hij er mee heeft. Vervolgens wordt Ciro geïnterviewd door mij (de webbeheerder: zie contact) naar aanleiding van het verhaal dat hij heeft verteld.
Tenslotte kunt u via youtube het besproken stuk beluisteren.
De maand juni bespreken we het nummer AFTER THE STORM van het album BACK HOME.

Ciro’s verhaal
Deze compositie betreft een van de keren waarin de titel het eerst is ontstaan.
Het heeft lang geduurd voor deze magische situatie zich  voordeed.
Ik had een hele sterke herinnering aan een zomerse namiddag vele jaren geleden.
Na een plotseling opgestoken regenbui met hevige windstoten, was het noodweer tot rust gekomen. Er trad een diepe stilte en kalmte in.
Op dat moment zag ik een slak uit de grond te voorschijn komen met vele kleine regendruppels op zijn slakkenhuis.  Het vormde voor mij het beeld van vrede en rust.
Met haar trage gang bracht zij mij veiligheid en innerlijke rust. Zij bracht mij een boodschap, die mij in mijn ziel raakte.
De slak stond in verbinding met het hele universum maar op dat moment richtte ze zich uitsluitend tot mij om mij gerust te stellen.
Ze scheen te willen zeggen:
“Kijk maar, na regen, donder en bliksem, keert altijd weer stilte, zon en kalmte terug. Je hoeft je nooit zorgen te maken. De natuur vervolgt zijn weg en als je deze afwisseling van ogenschijnlijk verschillende momenten aanvaardt zonder in te grijpen, dan zal je de ware kern van het leven ervaren en waarom je ervoor koos naar deze planeet te komen om te ervaren wie je werkelijk bent.

 

AFTER THE STORM