Het verhaal achter het muziekstuk van mei: OPENED CHANNEL

In aanloop naar de pianoconcerten in de komende septembermaand is dit een maandelijkse rubriek waar we het verhaal, de achtergrond en de betekenis van de pianostukken van Ciro Perrino belichten. Het gaat om de pianostukken die mogelijkerwijs aanstaande september op de concerten gespeeld gaan worden.
Allereerst vertelt Ciro iets over het ontstaan van het stuk en de bedoeling die hij er mee heeft. Vervolgens wordt Ciro geïnterviewd door mij (de webbeheerder: zie contact) naar aanleiding van het verhaal dat hij heeft verteld.
Tenslotte kunt u via youtube het besproken stuk beluisteren.
De maand mei bespreken we het nummer  OPENED CHANNEL van het album BACK HOME.

Ciro’s verhaal
Deze compositie komt heel dicht bij mijn ervaring als musicus en als Reiki leraar.
Elke keer als er een muzikaal idee tot mij komt en ik mij voorbereid om Reiki te ontvangen en over te brengen, ontstaat er een mogelijkheid tot nieuwe communicatie.
Het is alsof ik door een smalle opening een wereld betreed, die parallel loopt met onze wereld.
Die verbinding zou idealiter altijd open moeten blijven. Maar vaak lukt dat niet. Wanneer het wel lukt, is de uitwisseling met een Wereld vol Energie erg diepgaand en brengt deze constant nieuwe droombeelden en ideeën. Alles lijkt gemakkelijk te gaan, alles lijkt mogelijk  omdat de energie rijkelijk stroomt.
De inspiratie voor dit lied is geheel verpakt in het begin en in het einde van het lied, die identiek zijn. Zo wil de compositie de waardevolle dingen, die ik meemaak in mijn leven, het liefst inpakken in een doosje, dat bescherming en warmte biedt aan iets kwetsbaars, dat niet verstoord mag worden.
Je belandt langzaam en haast heimelijk in een stroom van harmonie en licht, waarin je de essentie van het leven opnieuw kunt ervaren.

 

OPENED CHANNEL