Het verhaal achter het muziekstuk van september: WANDERING SPIDER

In aanloop naar de pianoconcerten in de komende septembermaand is dit een maandelijkse rubriek waar we het verhaal, de achtergrond en de betekenis van de pianostukken van Ciro Perrino belichten. Het gaat om de pianostukken die mogelijkerwijs aanstaande september op de concerten gespeeld gaan worden.
Allereerst vertelt Ciro iets over het ontstaan van het stuk en de bedoeling die hij er mee heeft. Vervolgens wordt Ciro geïnterviewd door mij (de webbeheerder: zie contact) naar aanleiding van het verhaal dat hij heeft verteld.
Tenslotte kunt u via youtube het besproken stuk beluisteren.
De maand SEPTEMBER bespreken we het nummer WANDERING SPIDER van het album BACK HOME.

Ciro’s verhaal
Het verhaal achter deze compositie is een beetje apart.
Al voordat ik een titel had voor deze compositie, dacht ik niet dat dit deel ging uitmaken van het BACK HOME project.
Feitelijk speelde ik het tijdens mijn huisconcerten maar zonder overtuiging.
Ik kon de essentie van de compositie niet horen en ik had nog geen idee van een titel.
Op een nacht voelde ik de behoefte om de titelloze compositie te spelen. Buiten heerste er overal stilte en ik voelde me erg geïnspireerd.
Ik begon met het toucheren van de toetsen. Ik speelde het geheel anders dan alle andere keren hiervoor.
En daar was het kleine mirakel.
De kamer was gedompled in absolute duisternis. Alleen het kleine lampje boven het toetsenbord verlichtte de bladmuziek. Plotseling begon er iets ongelovelijk kleins te bewegen op het muziekblad. Ik stopte met spelen en boog me voorover om het beter te kunnen bekijken. Een heel klein spinnetje hing aan een draad van een web en bewoog op en neer over het muziekblad. Hij was een heel fragiel web aan het weven en leek op en neer te dansen. Hij ging steeds op en neer. Ik zag dit als een positief signaal en ik had tevens mijn titel. WANDERING SPIDER !!!!!

 

WANDERING SPIDER